HAARLEM - Jong Holland heeft de goede reeks van voor de winterstop waarin het tien punten in zes wedstrijden behaalde voortgezet in 2020. Het degradatieduel bij EDO werd met 2-3 gewonnen waardoor de ploeg van trainer Edwin Keizer in ieder geval even afstand neemt van de onderste plaatsen.

In een matig duel pakten de Alkmaarders de zege op de hekkensluiter in de slotfase. Na een 1-1 ruststand, Rik Klaver maakte kort voor rust gelijk, was het Rick Wijnker die in de tweede helft na een vrije trap van Haanraads Jong Holland op voorsprong bracht. Met nog een kwartier op de klok kwamen de Haarlemmers toch weer op gelijke hoogte, maar zes minuten voor tijd wist Mark Hondius de wedstrijd in Alkmaars voordeel te beslissen: 2-3.

Komende zaterdag volgt een wedstrijd van een ander kaliber als koploper Purmersteijn naar Alkmaar komt.