ALKMAAR - Jong Holland heeft zaterdag de kans laten liggen om zich aan kop te nestelen in de strijd om de tweede periodetitel. De Alkmaarders wisten tegen het laaggeklasseerde EDO de voorsprong die men bij de rust had niet vast te houden: 1-3.

De ploeg van Carl Ern speelde een van de mindere wedstrijden van het seizoen, nadat het de laatste weken juist weer goed ging. Desondanks kreeg men in de eerste helft kansen via o.a. Bas Blankendaal en Rik Wijnker en wist Martijn Wierenga koppend te scoren op aangeven van Lex Rooker.

Na de rust ging het mis voor de Alkmaarders. EDO, dat na een moeizaam seizoen de laatste weken de punten bij elkaar sprokkelt, kreeg steeds meer vertrouwen en wist in het laatste half uur de wedstrijd te beslissen door doelpunten van Noordeman, Kuijk en Yeboah.