ALKMAAR - Jong Holland blijft in het spoor van koploper HBOK na een 4-1 overwinning op Wartburgia. Lars Boekel had een groot aandeel in de zege met drie treffers.

Een overwinning die overigens pas na rust tot stand kwam. Boekel had in de eerste helft wel al gescoord vanaf de strafschopstip nadat Kluft namens de gasten al vroeg in de wedstrijd de score had geopend.

Onder barre weersomstandigheden en met de wind in de rug wist Jong Holland uiteindelijk de zege binnen te halen en voltooide Boekel zijn hattrick op magnifieke wijze. Hij zorgde voor een voorsprong door van zeer grote afstand de bal in de bovenhoek te jagen en schoot ook nog eens een vrije trap tegen de touwen. In de slotfase probeerd ook Dianto Kuiper het eens van afstand en wederom was het raak voor de ploeg van Carl Ern die zodoende op de tweede plaats blijven op twee punten van HBOK.

Komende zaterdag 11 november speelt Jong Holland opnieuw thuis als het laaggeklasseerde OSV op bezoek komt.