AMSTERDAM - Jong Holland heeft de competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag bij het laaggeklasseerde AFC en een vijfde plaats in de eindstand. De winnaar van de eerste periodetitel leed zo zijn derde nederlaag op rij en verspeelde in die periode de titel waar HBOK mee aan de haal ging. De ploeg van trainer Carl Ern zal zich echter snel weer moeten oprichten want over een paar dagen wacht al de nacompetitie.


De Alkmaarders lieten het op Sportpark Goed Genoeg weer lelijk afweten, waar men theoretisch gezien nog een kans had op de titel. Die indruk wekte de ploeg echter nooit in Amsterdam waar men bij rust al met 1-0 achter stond. Na de 2-0, vlak voor tijd, wist Sam van de Kamer nog wel de eer te redden, maar dit was elchts voor de statistieken: 2-1.

De Ern-equipe heeft slechts een aantal dagen om weer op zoek te gaan naar het goede gevoel van eerder dit seizoen toen de oranjehemden menig tegenstander van de mat speelde. In de nacompetitie wacht komende woensdag namelijk al een thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse studenten voetbalvereniging Antibarbari.