AMSTELVEEN - Wellicht toch niet meer geheel verwacht mag Jong Holland zich toch nog opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse. De ploeg van trainer Carl Ern wist zaterdag met liefst 0-6 te winnen van AMVJ en hoorde na afloop dat de grootste concurrent, SV Zandvoort, het had laten liggen.


De Zandvoorters stonden er weliswaar beter voor, maar ging ten onder tegen het al uitgespeelde OSV (3-1). Het zorgde voor ongekende vreugde bij de jonge Alkmaarse ploeg die zelf deed wat het moest doen. Op bezoek bij AMVJ was men heer en meester. Joël Boonstra zorgde al snel voor de openingstreffer en via treffers van Martin Wieringa en Dianto Kuiper stond men bij rust al op een comfortabele 0-3 voorsprong.

Daar kwamen in de tweede helft nog eens drie doelpunten bij. Wieringa maakte zijnn tweede en ook de jonge Jort Feijen wist nog tweemaal het net te vinden. Een ongekende prestatie voor de Ern-quipe die met een mix van routine en dit seizoen doorgebroken talenten dit wist te bewerkstelligen.

Jong Holland komt in de 1e ronde van de nacompetitie uit tegen BFC, Komende zaterdag 11 juni is het eerste duel in Bussum.