AMSTERDAM – Jong Holland heeft geen punten overgehouden aan het treffen met het hoger geklasseerde ASV Arsenal. In Amsterdam gingen de Alkmaarders na een doelpuntloze eerste helft onderuit, 3-0.

Door de nederlaag bivakkeert Jong Holland nog altijd in de onderste regionen van de tweede klasse. De voorsprong op de nacompetitie plekken zijn met één en twee punten nihil waardoor het in de laatste vier speelronden nog hard aan de bak moet.

De eerste helft tussen Arsenal en Jong Holland was gelijkwaardig. ‘Er waren weinig echte kansen. Zij hadden wel een (onterechte) penalty gemist’, aldus Phuong Nguyen.

Na de pauze kwam Arsenal via een eigen doelpunt van Thijs Vos op een 1-0 voorsprong. ‘Daarna moesten wij komen en Arsenal kreeg steeds meer vrije trappen en corners’, vervolgde Nguyen. Uit één van de corners kwam een klutssituatie waaruit de 2-0 viel. Vlak voor tijd kwam de gastheer ook nog op 3-0. Een lukrake vrije trap naar voren kwam via via voor de voeten van de rechtsbuiten kwam, die hem af kon ronden.

ASV Arsenal – Jong Holland 3-0 (0-0)