ALKMAAR - Jong Holland lijkt zich te moeten richten op de nacompetitie nadat het de topper tegen ASV Arsenal onverdiend met 2-3 verloren. Dit gebeurde na een tumultueze slotfase waarbij de Arsenal-grensrechter zijn vlag naar beneden hield bij een duidelijke uitbal en de Amsterdammers in de daaruit vloeiende aanval de winst pakten.


Het verschil tussen de koppositie en de vijfde plaats waar Jong Holland nu staat was daarmee verteld, wat kort hiervoor werd er nog een kopbal van Sietse Bol van de doellijn gekeerd en hadden de Alkmaarders dus ook zomaar aan kop kunnen staan.

Jong Holland kwam in eigen huis tweemaal op achterstand. In de eerste helft zorgde Jort Feijen voor de gelijkmaker en na een uur spelen was het Jasper Mannes die de 2-2 liet aantekenen. Tussendoor had Lars Boekel nog de lat geraakt en ook nadien waren de beste kansen voor de thuisploeg. Het liep dus echter totaal anders in de slotfase toen Versluys de winnende maakte tot ongeloof van alles wat Jong Holland was.

Het zorgt ervoor dat vier ploegen op de laatste speeldag nog mogen hopen op de titel, maar voor nummer vijf Jong Holland, dat zaterdag op bezoek gaat bij AFC, lijkt men zich toch vooral op de nacompetitie te moeten richten.