DE BILT - Voor de derde keer deze nacompetitie heeft Jong Holland in een uitwedstrijd de zege gepakt en zich daarmee geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De ploeg van trainer Carl Ern won zaterdagmiddag, ondanks een 2-0 achterstand vlak voor tijd, na strafschoppen van eersteklasser De Bilt en treft nu komende zaterdag Victoria uit Hilversum.

Na de overwinningen op ASV Arsenal (1-2) en FC Breukelen (1-3) zorgden de oranjehemden in De Bilt voor een huzarenstukje want men leek veroordeeld tot nog een jaar tweede klasse toen men een kwartier voor tijd op een 2-0 achterstand kwam. Spits Robin Nooteboom had de thuisploeg kort voor rust op voorsprong gebracht en ondanks een rode kaart voor Tycho de Wit wist De Billt deze score te verdubbelen via Jorn Wester.

Een slotoffensief van de Alkmaarders zorgde voor alle hens aan dek bij De Bilt, vooral toen Sietse Bol in de 85e minuut de 2-1 liet aantekenen. Met een pegel van grote afstand van Joël Boonstra wist Jong Holland in de blessuretijd zelfs een verlenging af te dwingen op een zonovergoten Sportpark Weltevreden. Het leverde een slijtageslag op en veel spanning, maar gescoord werd er niet meer in die toegevoegde tijd. De beslissing moets dus komen vanaf elf meter en daarin waarin de Alkmaarders, mede dankzij een puike redding van keeper Nick Blaauw, met 2-4 te sterk.

Nasst De Bilt degradeerde ook VV Nunspeet uit de eerste klasse door na verlenging te verliezen van Victoria (2-4). Laatstgenoemde ploeg mag nu met Jong Holland op neutraal terrein strijden om het plekje in de eerste klasse.