ALKMAAR - Een week nadat het eerste punt werd gepakt heeft Jong Holland nu ook de eerste overwinning van het seizoen mogen bijschrijven. In de achtste competitieronde werd er met 3-1 gezegevierd over OSV.

Op basis van de tweede helft een verdiende zege voor de oranjehemden van trainer Edwin Keizer al kwam de ploeg met name in de eerste helft een paar keer goed weg. OSV begon namelijk sterker maar de lat en een uitstekend keepende Blaauw stonden succes in de weg. Vanuit een corner van Rik Wijnker nam de thuisploeg zelfs een voorsprong waarbij de bal voor het laatst getoucheerd zou zijn door Dianto Kuiper. Niet voor lang want nog geen twee minuten later was het Tim Beelen die de ruststand op 1-1 bracht.

Jong Holland stelde vervolgens orde op zaken in het tweede bedrijf waarin het dus de betere ploeg was.Invaller Mark Hondius wist na een ruim kwartier een pass van jari van der Meer op waarde te schatten en even later was het Siem van der Sluis die met een fraaie treffer de wedstrijd besliste: 3-1.