BREUKELEN - Jong Holland heeft ook de tweede wedstrijd in de nacompetitie in winst omgezet en is nu nog twee overwinningen verwijderd van de eerste klasse. Zaterdag werd FC Breukelen met 1-3 aan de kant gezet.

Na de doordeweekse zege op ASV Arsenal kwam de ploeg van trainer Carl Ern in Breukelen prima voor de dag en ging met een voorsprong rusten door een benutte strafschop van Bas Blankendaal nadat Lars Boekel was gevloerd.

Na de rust hadden de Alkmaarders het vervolgens zwaar want nadat Jasper Grilk al snel gelijk had gemaakt kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop na vermeend hands van Bram Dekker. De toch al in vorm zijnde Nick Blaauw wist de penalty van Oliekan echter te keren. Nadat de storm van de thuisploeg was gaan liggen sloeg Jong Holland vervolgens keihard toe. Halverwege de tweede helft was het Boekel die op aangeven van Eelke de Graaf voor een hernieude voorsprong zorgde en zes minuten later liet De Graaf zelf de 1-3 aantekenen.

Door de winst gaat Jong Holland komende zaterdag in de halve finale op bezoek bij eersteklasser FC De Bilt.