REGIO – In de tweede klasse heeft Jong Holland wederom weten te winnen. Ditmaal werd AMVJ aan de zegekar gebonden. In de vierde klasse wonnen Flamingo’s 64 (2-5) en AFC’34 (5-0). De Egmondse derby tussen Egmondia en Zeevogels, die tevens belangrijk was in de degradatiestrijd, werd door de thuisploeg met 3-0 gewonnen.

AMVJ – Jong Holland 0-2
Het Alkmaarse Jong Holland is bezig aan een sterke reeks. Sinds 9 december werd er slechts één keer verloren. De afgelopen drie wedstrijden eindigde een overwinning op, zo ook tegen AMVJ. ,,Al na vijf minuten werd de score via een eigen doelpunt geopend. In de veertigste minuut scoorde Alpay Alarslan de 0-2. ,,We hebben in de eerste prima gespeeld. We zaten er bovenop” zei Phuong Nguyen na afloop. ,,In de tweede helft moest AMVJ komen. Echte kansen kregen ze niet. Wel een aantal hachelijke situaties in de zestien” vervolgde de coach.

Halverwege de tweede helft kreeg AMVJ een rode kaart. ,,Hierna konden wij de wedstrijd rustig uitspelen. Op basis van de eerste helft een dik verdiende overwinning” vond Nguyen. Diezelfde mening was er bij middenvelder Jay Haanraads. ,,We waren in de eerste helft duidelijk beter. Het was een moeilijk veld om te bespelen maar we gingen er goed mee om. We hebben geen kansen weggegeven en zelf kregen we kansen op de 0-3” aldus Haanraads.

SRC – Flamingo’s 64 2-5
In Schagen boekte Flamingo’s 64 een 2-5 overwinning. Nadat Maarten de Vries en Richard Rijsterborgh met kopballen de Alkmaarders op 0-2 hadden gebracht kwam SRC in tien minuten tijd terug tot 2-2. ,,Zij wilden niet voetballen, gingen met acht man achter de bal en hielden alleen maar tegen, schopten en irriteerde” zei Ruben Beentjes na afloop.

In de tweede helft kreeg Flamingo’s 64 tweemaal rood. Keeper Lucas Kuin kreeg na een duel met de spits van SRC rood, terwijl Beentjes later in de wedstrijd mocht inrukken vanwege een vermeende slaande beweging. Tussendoor scoorden Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Beentjes waardoor de zege binnen was. ,,Het was een hectische middag. Er vielen veel kaarten. Een beetje onstuimig” vond Beentjes, die zelf ook met rood mocht vertrekken. ,,De scheidsrechter zei dat ik een slaande beweging maakte, maar dat was het absoluut niet”.

AFC’34 – Kwadijk 5-0
Tegen laagvlieger Kwadijk won AFC’34 met 5-0. ,,De eerste vijf minuten waren we nog niet scherp, daarna hadden we een overwicht” zei Marius Wiegman na afloop. Halverwege gingen de Alkmaarders via doelpunten van Verdi Sambo en Mees Bouman met een 2-0 voorsprong rusten. In de tweede helft liep de ploeg uit naar 5-0. Nadat Joshua Souisay de derde treffer had gemaakt, scoorde Sambo twee keer op fraaie wijze. Nadat hij eerst van zo’n dertig meter over de te ver uitgekomen keeper heen schoot (4-0), stiftte hij de bal binnen (5-0).

Egmondia – Zeevogels 3-0
De Egmondse derby leverde Zeevogels een dubbele tik op. Naast het feit dat de derby verloren ging zag de ploeg tegenstander Egmondia verder uitlopen. ,,Het voelt zeker als een dubbel verlies” zei Rogier Bunink na afloop.

Al na vier minuten kwam Egmondia via Justin Recourt op 1-0. ,,Die viel weer uit een standaard situatie. Om gek van te worden” vervolgde de Zeevogels coach. Een afstandsschot van Jos Hopman leverde de 2-0 op. ,,In de tweede helft speelden we heel aardig en kregen we veel kansen. Maar die hebben we niet kunnen maken” aldus Bunink. Uit een counter scoorde Stein Buis de 3-0. ,,Heel erg teleurstellend”.