ALKMAAR - Jong Holland heeft aan het thuisduel met koploper ZOB een punt overgehouden. De ploeg stond na rust met 3-1 voor, maar zag de bezoekers terugkomen tot een 3-3 gelijkspel.

De Alkmaarders zagen de tegenstander uit Zuidoost Beemster na een doelpunt snel terugkomen. Zo ook toen Alpay Alarslan de score opende. Na twaalf minuten kreeg Jong Holland een vrije trap welke werd doorgekopt richting Alarslan. De spits kopte deze bal binnen. Nog geen twee minuten later kwam Diovaris Balentina tot schieten en zag deze binnen rollen.

Gelukkig konden de Alkmaarders de voorsprong snel weer innemen. Ditmaal was het Robin Verhagen, weer terug in de basis, die een voorzet kon binnenkoppen.

In het vervolg van de eerste helft schoot Bas Blankendaal nog op de lat en redde doelman Nick Blaauw op een mooie kopbal.

In het tweede bedrijf wist Alpay Alarslan opnieuw te scoren. Een diepe bal werd door Alarslan over de keeper gewerkt waarna de bal in het doel belandde en de 3-1 een feit was. Opnieuw wist ZOB te scoren. Ditmaal was het Kevin Grent die ene voorzet voor doelman Blaauw binnen kopte.

De topscoorder wist halverwege het tweede bedrijf de stand weer gelijk te trekken. Opnieuw had het defensief beter gekund bij de Alkmaarders die zagen hoe Grent koppend de 3-3 maakte.

Twee minuten voor tijd kreeg Jay Haanraads twijfelachtig rood van scheidsrechter Metsemakers. Maar ook met tien man kreeg Jong Holland nog de kans op de overwinning. Bart Zijp kreeg de kans op de overwinning alsnog binnen te slepen, maar zijn schot ging hoog over.

Hierdoor eindigde het duel tussen Jong Holland en ZOB in een 3-3 gelijkspel. Jong Holland bezet na de puntendeling de achtste positie met achttien punten voorsprong op de nummer elf. Tegenstander ZOB zakt op doelsaldo naar de tweede plaats. BOL is de nieuwe koploper waarmee de spanning weer volledig terug is.

Jong Holland: Blaauw. Kloosterman, Spaans, Boujenoui, Wijnker (Schmidt/64). Haanraads, Kuiper, Blankendaal. Zijp (Schoonewil/90), Alarslan, Verhagen (Hondius/77)