OOSTZAAN - Jong Holland heeft zijn eigen niveau niet kunnen halen. In de uitwedstrijd tegen OSV gingen veel dingen mis en verloor de ploeg terecht, 3-0.

Jong Holland moest het doen zonder een zestal spelers. Vier blessures en twee schorsingen zorgde ervoor dat de Alkmaarders gehavend aan het duel begon. In de eerste tien minuten was het OSV wat aanvallend de regie had waardoor Jong Holland vooral verdedigend aan de bak moest. Bij een overwinning was Jong Holland voorlopig uit de degradatiezorgen, maar het werd al snel duidelijk dat OSV een sterke opponent was.

Nadat OSV sterk begon kreeg Jong Holland de grootste mogelijkheid van de eerste helft. In de elfde minuut kreeg Bas Blankendaal de bal en schoot vanaf links op doel, maar zag zijn inzet via de paal niet binnen vliegen. Daarna waren er weinig kansen en werd het duel voornamelijk in het midden van het veld gespeeld.

Na de 0-0 ruststand kwam OSV in het tweede bedrijf al snel op 1-0. Mischa Klaver schoot na zeven minuten de 1-0 binnen. De openingstreffer viel juist in een fase waarin Jong Holland een licht veldoverwicht had, na het doelpunt ging het spel over en weer.

De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Bruce Carstens, pas koud in het veld, een breedtebal van Jermaine Jeulink binnenschoot. Na het tweede doelpunt kon Jong Holland weinig overtuigen, ondanks het inbrengen van jeugdspelers.

De gifbeker moest helemaal leeg, want in de slotseconde kreeg Jermaine Jeulink de bal via een lange pass. De buitenspeler wou een voorzet geven maar zag zijn bal in de kruising belanden, waarmee de eindstand op 3-0 werd bepaald.

“Je speelt voor de punten. Dan hoeft het niet altijd gepaard te gaan met voetbal te zijn” sprak coach Phuong Nguyen na afloop van de verloren wedstrijd. “Als je achter kom wordt het lastig, want dan moet je komen” blikte de coach terug op het spel vanaf de 1-0.

“We hebben nu een week rust, en dan volgt wederom een belangrijk duel” waarmee Nguyen doelt op de thuiswedstrijd tegen Hellas Sport; “Dan gaan we weer vol voor de drie punten” besluit de coach.