AMSTERDAM – Jong Holland liep wederom in de slotfase tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij DVVA kwamen de Alkmaarders twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg pakte de punten, 3-2.

In Amsterdam speelde Jong Holland een verdienstelijke eerste helft. ‘We waren veel beter. Het veld was dramatisch, maar we speelden naar behoren’, stelde Chelbi Boujenoui. Op aangeven van Lars Boekel bracht Thijs Vos de Alkmaarse ploeg met een rake kopbal aan de leiding. Boekel leek één op één met de doelman van DVVA de score op slag van rust te verdubbelen, maar slaagde er niet in de kans te benutten.

‘Na rust wisten we dat ze gingen komen, maar we begonnen gewoon slecht’, vervolgde Boujenoui. Al na een paar minuten kwam DVVA op gelijke hoogte. ‘Daarna werden we wakker.’ Uit een lange bal van achteruit brak Boekel door en scoorde de 1-2. Weer slaagde de Amsterdamse ploeg er in om weer op gelijke hoogte te komen. ‘Daarna was het lang gelijk aan elkaar, al konden wij geen vuist meer maken.’ Balverlies van Boujenoui bracht DVVA in de slotminuut in stelling, met een succesvolle aanval en de 3-2 tot gevolg.