ZANDVOORT - Jong Holland blijft meedraaien om de bovenste plaatsten in de 2e Klasse A. Op bezoek bij SV Zandvoort had de ploeg van trainer Carl Ern over het nodige fortuin niet te klagen en won dankzij een uitblinkende keeper Nick Blaauw tegen de verhouding in met 1-4.


De thuisploeg was namelijk vanaf het begin de betere ploeg, maar het was de middag van Blaauw die in het eerste kwartier al een handvol reddingen moesten verrichten in een waar kansenfestival voor de Zandvoorters. Na dat eerste kwartier viel de treffer ook nog eens aan de andere kant toen Jesper Mannes werd bediend door Jort Feijen. Tien minuten later wist Salim Fertout echter voor de verdiende gelijkmaker op aangeven van Jeffrey Sam-Sin. Dezelfde Fertout zou later ook nog tweemaal het aluminium van de paal raken.

Met de wind in de rug kwamen de Alkmaarders iets beter in het spel en zelfs op voorsprong toen doelman Kerkman zich verkeek op een vrije trap van Lars Boekel. De thuisploeg van triner Ted Saulnier gooide nu helemaal alles op de aanval, maar Jong Holland profiteerde optimaal van de ontstane ruimte waardoor Bas Blankenaal en Sietse Bol in de slotfase het net vonden.