ALKMAAR - In de Tweede Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland zich weer eens beloond tegen een hoger geplaatste tegenstander. De ploeg van trainer Carl Ern krijgt regelmatig de complimenten voor het vertoonde spel om dan met afloop met lege handen te staan. Tegen middenmoter Marken haalden de oranjehemden echter flink uit: 0-6.

Er stond geen maat op de Alkmaarders die SV Marken vanaf het begin af aan overklasten. Binnen vier minuten kopte Sietse Bol al een corner van Jay Haanraads tegen de touwen. Jong Holland wist het duel feitelijk al voor de rust te beslissen toen eerst Jort Feijen het eindpunt was van een goede aanval en vervolgens Rik Wijnker na een vrije trap de bal van dichtbij kon intikken.

SV Marken was teneergeslagen en dat gaf de Alkmaarders de gelegenheid om na de rust op dezelfde voet door te gaan. Sam van de Kamer voerde de score verder op na een assist van Haanraads. Lars Boekel, op aangeven van Bas Blankendaal, en Wijnker met zijn tweede van de middag zorgden voor een ongekende score: 0-6.

Jong Holland speelt komende zaterdag thuis tegen titelkandidaat ASC Waterwijk.