OOSTZAAN - Jong Holland heeft zaterdag een onnodige en geflatteerde nederlaag geleden bij OSV. Twee momenten in de tweede helft deden de oranjehemden uiteindelijk de das om (4-1)

De Alkmaarse tweedeklasser van trainer Carl Ern mist door de nederlaag de aansluiting met de subtop en staat voorlopig in de middenmoot. Tegen OSV speelde men een ongelukkig duel want hoewel het veldspel prima was en men zeker niet onder deed voor de thuisploeg bleken twee doelpunten in een tijdsbestek van anderhalve minuut cruciaal.

In de eerste helft kwam de thuisploeg na tien minuten op voorsprong door Joshua Zaandam, maar die goal werd al snel teniet gedaan door een tegentreffer van Lars Boekel. Deze kreeg nog voor de rust de kans om de gasten op voorsprong te brengen, maar nu ontbrak het geluk.

Ook na de rust deed Jong Holland prima mee, maar na tien minuten kwam OSV vanuit het niets door Nigel Coolen op voorsprong en of dat nog niet erg genoeg was scoorde Joey Noordenbos direct daarna zijn honderdste treffer voor de club. Jong Holland ging fel op jacht naar de aansluiting waarbij trainer Ern de tieners Bram Dekker en Jort feijen liet debuteren. Van de ruimte die ontstond profiteerde Jesse Willems die in blessuretijd de stand op 4-1 bepaalde.