AMSTERDAM - Jong Holland wacht na twee opeenvolgende nederlagen op de eerste punten in de competitie. De formatie van coach Phuong Nguyen handhaafde zich vorig seizoen rechtstreeks, en wil dat dit seizoen weer bereiken. Daarvoor zou een goed resultaat tegen DVVA komende zaterdag zeer welkom zijn.

De Alkmaarse formatie verloor dus de eerste twee wedstrijden. Coach Nguyen weet waar het misging, "HBOK en HFC EDO hebben veel individuele kwaliteiten. Tegen HBOK gaven individuele fouten aan onze kant de doorslag. Tegen EDO speelden we als team een verschrikkelijk slechte pot" waarmee de oefenmeester kritisch durft te zijn op zijn ploeg.

Die fouten zullen minder moeten als Jong Holland dit seizoen kans wil maken op een keurige plek op de ranglijst; "Ook dit seizoen willen we ons in de tweede klasse handhaven en ons verder ontwikkelen als team" luidt de doelstelling van de Alkmaarse ploeg.

Komende zaterdag gaat Jong Holland in Amsterdam op jacht naar het eerste mooie resultaat. De ploeg gaat op bezoek bij DVVA, eveneens nog zonder punten. Op papier een mooie kans voor de Alkmaarders om de eerste punten in de competitie in de wacht te slepen, maar Nguyen is op zijn hoede; "DVVA heeft een prima ploeg, hoor ik van veel mensen. Zij hebben misschien pech gehad in de wedstrijden. Hopelijk kunnen we een goede wedstrijd spelen en een goed resultaat neerzetten" besluit de oefenmeester.