AMSTERDAM - Jong Holland heeft een eerste stap gezet op weg naar promotie naar de 1e klasse. Bij de start van de nacompetitie wonnen de Alkmaarders op bezoek bij ASV Arsenal met 1-2. Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma als men op bezoek gaat bij FC Breukelen.

De ploeg van trainer Carl Ern nam halverwege de eerste helft een voorsprong door Sam van de Kamer. Met name na de rust had men het even lastig tehen de Amsterdammers, maar keeper Nick Blaauw hield de oranjehemden op de been.

Nadien kreeg Jong Holland weer meer grip op het spel, maar vlak voor tijd kreeg men toch een tegentreffer te verwerken via een doelpunt van Junior Toretta. Toch ging Jong Holland nog met de volle buit naar huis. Lars Boekel, die ook nog de paal raakte, mikte een vrije trap op het hoofd van Sietse Bol die de 1-2 liet aantekenen.