ALKMAAR – Een week na de nederlaag tegen SC Buitenveldert speelde Jong Holland in eigen huis gelijk. Tegen FC Zaandam werd het een doelpuntloze wedstrijd, 0-0.

‘Het was een rommelig duel, in de eerste helft vrij tam. Het ging een beetje over en weer’, zei Chelbi Boujenoui na afloop. ‘De tweede helft was honderd procent voor ons en zij zijn bijna niet meer bij ons doel geweest. Op wat kleine momentjes na, maar daarom is de eindstand niet terecht. Wij verdienden te winnen.’

De winst kwam er niet. ‘Helaas zitten we in een fase waarin we onszelf nog niet belonen maar dat gaat zeker goed komen’, vervolgde Boujenoui. ‘De werklust die ik vandaag heb gezien en bij vlagen het spel geeft hoop voor de komende weken.’