REGIO – Afgelopen zaterdag zijn Jong Holland en Alcmaria Victrix er niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. In de vierde klasse pakte Flamingo’s 64 wel de volle buit.

Jong Holland – DVVA 0-1
,,Het was een van beide kanten een slecht duel” vond Chelbi Boujenoui. Jong Holland kent een goed seizoen waarin het tot gisteren op de zesde plaats stond. Tegen DVVA, bivakkerend in het rechter rijtje, slaagde de Alkmaarders er echter niet in om de goede reeks een vervolg te geven. De ploeg was al vijf duels op rij ongeslagen, maar daar kwam tegen deze keer een einde aan.

,,Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en zeker zij niet. De gelukkigste won vandaag” vervolgde de aanvoerder. DVVA wist tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Uit een vrije trap scoorde de bezoekers, 0-1.

Alcmaria Victrix – PSZ 2-6
Op eigen veld verloor Alcmaria Victrix ruim van PSZ. ,,Helaas wel terecht” zei coach Erwin Tump na afloop. ,,Het was heel wisselvallig, uiteindelijk waren zij gewoon beter”. Via Mike Landman en Wessel van der Kraan trof de Alkmaarse ploeg tweemaal doel, maar het bleek de ploeg kon de ruime nederlaag niet voorkomen.

Alcmaria Victrix zal in de komende weken punten moeten pakken. Tump: ,,De komende weken worden nu belangrijk. Het wordt tijd om negatieve spiraal door te gaan breken”.

Blauw Wit W – Flamingo’s 64 0-3
Op bezoek bij Blauw Wit won Flamingo’s 64 via doelpunten van Miquel Hoepel en tweemaal Maurice Gijzen met 0-3. ,,Het was niet zo’n hoogstaande wedstrijd” vond Ruben Beentjes. ,,Het was vooral tegenhouden wat zij deden. Ze wilden niet voetballen”. Het is voor de Alkmaarders overigens niets nieuws. ,, Je merkt steeds vaker dat teams zich terugtrekken en alleen maar spelen om schade beperkt te houden” vervolgt de aanvaller.

De winst werd uiteindelijk dus behaald. ,,Een stugge wedstrijd. Het was weinig hoogstaand maar we hebben wel de drie punten”.