ALKMAAR – Met drie overwinningen op rij ging Jong Holland met een goed gevoel de winterstop in. Afgelopen zaterdag wist de Alkmaarse ploeg door te gaan waar mee het geëindigd was. Tegen DVVA won het met een minimaal verschil, 1-0.

Voor de winterstop verzamelde Jong Holland, na een moeizaam begin, zeventien punten. Door de zege tegen DVVA komt het puntentotaal op twintig. Met als resultaat dat de ploeg van trainer/coach Phuong Nguyen weer volop mee doet in de Tweede Klasse A. Het heeft een gat geslagen met de gevarenzone en met slechts drie punten achterstand op de top drie is er naar boven toe nog van alles mogelijk.

Oogstrelend was het duel tussen Jong Holland en DVVA allerminst. ‘Het was rommelig. Het was niet een echt hoogstaand duel waarin ik wel vond dat wij beter veldspel hadden’, aldus Chelbi Boujenoui. ‘In de rust zeiden we tegen elkaar dat degene die de goal maakt de wedstrijd zou winnen.’

Die treffer viel tien minuten na rust. Het was aanvaller Alpay Alarslan die de enige en dus winnende treffer voor zijn rekening nam. ‘Zij drongen wel aan maar wij kwamen niet in de problemen’, vervolgde de aanvoerder. ‘Wij kregen nog twee één op één momenten maar dit is een prima uitslag.’

Komende zaterdag gaat Jong Holland op bezoek bij koploper Monnickendam.