AMSTERDAM - Jong Holland heeft bijzonder goede zaken gedaan in de top van de tweede klasse. De ploeg van trainer Carl Ern won zelf de topper bij ASV Arsenal met het kleinst mogelijke verschil (0-1) en hoorde dat een andere concurrent, HBOK, ook nog eens twee punten had laten liggen. Terloops werd ook nog eens de eerste periodetitel binnen gesleept door de Alkmaarders.

Gemakkelijk ging het allerminst op Sportpark De Schinkel in Amsterdam, waar Jong Holland in de eerste helft met name doelman Nick Blaauw dankbaar mocht zijn die de thuisploeg van het scoren afhield.

Ook na de rust had ASV Arsenal weliswaar het meeste balbezit, maar omdat de Alkmaarders prima vanuit de organisatie bleven spelen leverde dit niet veel meer kansen op. Aan de andere kant sloeg Jong Holland wel genadeloos toe toen de Arsenal keeper geen antwoord had op een streep van Lars Boekel. Nadat linksback Martijn Wierenga zijn twee gele kaart ontving volgde er nog een hectische slotfase in Amsterdam, maar de Alkmaarders bleven op de been en kunnen zich komende zaterdag opmaken voor de volgende topper als HBOK, dat vier punten achterstand heeft met nog een wedstrijd tegoed, op bezoek komt.