ALKMAAR - Jong Holland gaat als nummer twee van de tweede klasse de winterstop in, met slechts één puntje achterstand op koploper HBOK. Zaterdag wist de ploeg van trainer Carl Ern concurrent ASC Waterwijk in de slotfase met 2-1 te verslaan.

De Alkmaarse ploeg deed darmee bijzonder goede zaken aangezien koploper HBOK zelf verloor. Onder barre weersomstandigheden bracht Eelke de Graaf de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong. Na rust had men het echter een stuk moeilijker tegen de gasten uit Almere en de gelijkmaker bleef dan ook niet uit. Het leek hierna op een puntendeling te eindigen, maar in de slotminuut was invaller Jesper Mannes het eindpunt van een vloeiende aanval met de 2-1 tot gevolg.

De winterstop begint voor Jong Holland komende week, want aanstaande donderdag komt men nog wel in actie in het districtsbekertoernooi als men op bezoek gata bij SV Hillegom.