ALKMAAR - Jong Holland heeft uitstekende zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen Hellas Sport. In de strijd om handhaving was een 1-0 eindstand voldoende voor de drie punten. Alpay Alarslan was met de enige treffer de gevierde man.

Jong Holland verloor twee weken geleden afgetekend met 3-0 van OSV. In Oostzaan zat het niet mee voor de Alkmaarders en was het spel niet zoals de ploeg wil. Des te meer reden om zich tegen Hellas Sport te revancheren.

In het eerste bedrijf kwamen beiden ploegen niet tot scoren waardoor er logischerwijs 0-0 op het scorebord stond toen beiden ploegen de kleedkamers opzochten.

In het tweede bedrijf duurde het ongeveer twintig minuten alvorens Alpay Alarslan de belangrijke 1-0 tegen de touwen schoot. Door dit doelpunt kwamen de Alkmaarders op voorsprong en gaven dit ook niet meer weg. Zo boekte de formatie van coach Phuong Nguyen de zesde overwinning van het seizoen.

Jong Holland zag vier van de onderste zes ploegen verliezen waardoor het verschil werd vergroot. De voorsprong op de nummer elf is inmiddels acht punten. Daarmee hoeft de ploeg voorlopig niet te vrezen voor degradatie, maar moet het wel scherp blijven.

Komende zondag wacht een zeer lastig duel. In Alkmaar neemt Jong Holland het op tegen koploper ZOB