ZANDVOORT – In de Tweede Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland zichzelf een goede dienst bewezen. De Alkmaarders wisten het uitduel tegen directe concurrent SV Zandvoort winnend af te sluiten, 1-3.

Het was een welkom resultaat voor Jong Holland, dat een moeizaam seizoen kent. De ploeg van trainer/coach Phuong Nguyen had na negen competitiewedstrijden acht punten, terwijl de ploeg op 27 oktober voor het laatst won.

Met SV Zandvoort trof het een directe concurrent. Die ploeg had twee punten meer. ‘Het was een duel waarin beide teams weinig echte kansen kregen’, aldus Chelbi Boujenoui. Na een fout van de doelman van Zandvoort en goed doorjagen van de Alkmaarders viel de 0-1. Na rust profiteerde de gastheer van slordig uitverdedigen. ‘Daarna drongen zij aan, maar waren wij weer eens dodelijk in de omschakeling.’

Jong Holland wist uiteindelijk met 1-3 te zegevieren. Na tien wedstrijden staat de ploeg op de twaalfde plaats. De achterstand op de nummer zeven AMVJ bedraagt slechts drie punten waardoor er nog van alles mogelijk is. Komende zaterdag neemt Jong Holland het in eigen huis op tegen ASV Arsenal.

SV Zandvoort – Jong Holland 1-3 (0-1)
Doelpunten Jong Holland: Lars Boekel (2x) en Siem van der Sluijs.