ZUIDOOSTBEEMSTER – Na vier wedstrijden waarin slechts één punt werd gepakt boekte Jong Holland afgelopen zaterdag weer een overwinning. Op bezoek bij ZOB pakte het een welkome zege, 1-2.

De start van Jong Holland is niet zoals gehoopt. In de eerste speelronde won het nog van OFC, maar daarna volgden drie opeenvolgende nederlagen. Nadat er vorige week doelpuntloos gelijk werd gespeeld boekte de Alkmaarse tweedeklasser tegen ZOB weer een overwinning.

Gelijkwaardig
In Zuidoostbeemster was het Jong Holland dat, in een gelijkwaardige eerste helft, de score opende. Het was Rik Wijnker die vlak voor rust tot scoren kwam. Lars Boekel zorgde vlak na na de pauze voor de 0-2. ‘Daarna ging ZOB veel opportunistischer spelen’, zag Phuong Nguyen. Via een penalty kwam de gastheer op 1-2 waardoor de Alkmaarders alle zeilen moesten bijzetten om de winst over de streep te trekken. In die opdracht slaagde het. ‘We hebben onszelf eindelijk beloond voor het spel.’

De tweede zege van het seizoen zorgde voor opluchting bij Jong Holland. Nguyen: ‘Het was rustig in de kleedkamer. Volgens mij zat iedereen wel een beetje kapot, maar we zijn inderdaad opgelucht.’

Na zes wedstrijden bezet Jong Holland de tiende plaats. Volgend weekend speelt de ploeg in eigen huis tegen Monnickendam.