ALKMAAR - Regelmatig kreeg Jong Holland dit seizoen de complimenten na wedstrijden tegen hoger geklasseerde teams, maar stond men na afloop met lege handen. Tegen FC Aalsmeer, nummer drie in de stand, rekende de ploeg van Carl Ern daarmee af en behaalde het een dikverdiende zege.

De Alkmaarders speelden een prima wedstrijd al had keeper Nick Blaauw in de openingsfase nog wel een belangrijke nodig om een kopbal van Van Gelderen te keren. Nadien was Jong Holland de baas op eigen veld, gaf het achterin nauwelijks iets weg en won het vrijwel alle duels op het middenveld. Nadat Lars Boekel al op keeper Van der Wiel was gestuit kwam de voorsprong er na een half uur. deze kwam op fraaie wijze tot stand nadat jesper mannes met een balletje achter het standbeen Jort Feijen wist te bereiken die de bal achter Van der Wiel plaatste.

Na de rust probeerden de gasten meer druk naar voren te zetten, maar in de tegenaanval bleek Jong Holland gevaarlijker. Voor het doel van Blaauw was het af en toe een drukte van belang, maar de goalie kwam nooit echt in gevaar. Jong Holland bleef op de been en de ontladinng werd extra groot toen invaller Luc Straathof in de blessuretijd een rebound wist te benutten nadat Dianto Kuiper vanuit een vrije trap de lat had geraakt: 2-0.