ALKMAAR – Nadat er vorige week werd gewonnen bij concurrent SV Zandvoort pakte Jong Holland afgelopen zaterdag opnieuw drie punten. In eigen huis wonnen de Alkmaarders van ASV Arsenal, 3-2.

In de eerste helft, waarin het tegenwind had, kwam Jong Holland al vrij snel op voorsprong. Het was Mark Hondius die de score in de vijfde minuut opende. ‘Daarna waren er geen noemenswaardige kansen’, zag trainer/coach Phuong Nguyen. De voorsprong werd meegenomen naar de rust.

Ook na rust kwam Jong Holland snel tot scoren. In de vijftigste minuut was Thijs Vos de doelpuntenmaker. Na een vrije trap van Chelbi Boujenoui was het Vos die uit de rebound raak schoot. ‘Helaas kon Arsenal al vrij snel de aansluitingstreffer maken, 2-1.’

Een kwartier voor tijd maakte Thijs Vos de 3-1. ‘Een hele mooie goal vanuit een corner’, aldus Nguyen. ‘Ook daar konden we niet heel lang van genieten. Twee minuten daarna kregen zij namelijk een penalty: 3-2. Gelukkig konden we de voorsprong vasthouden.’

Door de overwinning klimt Jong Holland naar de tiende plaats. Met een achterstand van drie punten op de nummer vijf is er nog van alles mogelijk voor de Alkmaarders.