AMSTERDAM – Door een sterke eindsprint heeft Jong Holland een ongelukkig seizoen afgesloten op de zesde plek. In de laatste competitiewedstrijd boekte de Alkmaarse ploeg op bezoek bij SC Buitenveldert de vierde opeenvolgende zege, 1-5.

In Amsterdam had Jong Holland het in het eerste kwartier nog lastig met Buitenveldert, maar daarna wist de Alkmaarse formatie via Jari van der Meer en Mark Hondius in korte tijd tweemaal te scoren. Waar Buitenveldert er weinig meer aan deed liepen de gasten uit. Robin Verhagen nam de 0-3 voor zijn rekening.

‘In de tweede helft zette Buitenveldert nog wel aan, maar kon Kevin Vanblarcum ons op 0-3 houden’, zag Nguyen. Uit een counter scoorde Van der Meer de 0-4. Ook de gastheer was uit een corner trefzeker. Het slotakkoord was voor Lars Boekel, die na de zomer naar Odin’59 verkast. De 1-5 zege bracht Jong Holland op 37 punten. ‘We hebben het seizoen op een goede manier af kunnen sluiten met vier overwinningen op rij. Het neemt niet weg dat het een heel ongelukkig seizoen is geweest met veel blessures en pech’, zei Phuong Nguyen, die afgelopen zaterdag na vier seizoenen voor het laatst als coach van Jong Holland op de bank zat.