DEN BOSCH - In de kelder van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ maandagavond bij FC Den Bosch gewonnen. De ploeg van Michel Vonk zegevierde met 1-2 en neemt zo vier punten afstand van de hekkensluiter.

Paco van Moorsel opende na tien minuten de score voor de thuisploeg in een fase dat FC Den Bosch ook de betere ploeg was. Keeper Mees Bakker hield kort na de goal zijn ploeg op de been door pogingenvaan Hornkamp en opnieuw Van Moorsel te keren. Na een klein half uur kreeg Jong AZ steeds meer grip op de Brabanders en dat leidde uiteindelijk in de gelijkmaker van Hakon Evjen na een voorzet van Jelle Duin. Jong AZ had hierna verder uit kunnen lopen, maar zowel Taabouni als Duin raakten het aluminium van lat en paal.

Kort na de rust wist ook Hornkamp de lat te raken uit een vrije trap en kwamen de gasten goed weg. Halverwege de tweede helft kwam Jong AZ voor het eerst aan de leiding toen Duin wist te scoren na goed voorbereidend werk van Thijs Oosting. De Alkmaarse beloften kropen vervolgens door het oog van de naald toen Hornkamp voor de tweede maal de lat raakte, en waren dan ook opgelucht toen even later het laatste fluitsignaal klonk.