WIJDEWORMER - Jong AZ, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde na een vroege rode kaart voor Lewis Schouten, heeft maandagavond toch weten te winnen van VVV Venlo, dat daardoor de kansen op deelname aan de play-offs ziet vervagen: 2-1.

Al in de vierde minuut werd Levi Smans het slachtoffer van een te hoog geheven been van Schouten die de VVV-middenvelder in het gezicht raakte. Scheidsrechter Smit kon niet anders dan rood trekken. Smans kon na een lange blessurebehandeling verder en zo even later zelfs voor het doelpunt zorgen die de Limburgers op voorsprong bracht.

Jong AZ bleef ondanks het ondertal prima voetballen en was al een aantal malen gevaarlijk voordat Denzo Kasius halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde. En de thuisclub wist zelfs de volle winst te pakken, want na een overtreding van Odriss op mastoras volgde een strafschop die door Jayden Addai werd benut.