WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond in een ware doelpuntenshow De Graafschap verslagen. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer werd er liefst tien keer gescoord waarbij de AZ-beloften voor een onvervalste zevenklapper zorgden.


Jong AZ zat bij rust reed op rozen want toen had het al een ongekende 5-1 voorsprong genomen tegen de ploeg die toch als een van de titelkandidaten kan worden beschouwd. De beloften van trainer Michel Vonk waren van quitte af aan de betere ploeg en lieten dat niet alleen zien met flitsend spel, maar ook met een paar fraaie doelpunten.

Binnen het kwartier werd het doelpuntenbal geopend door Mohamed Taabouni na een steekpass van Zakaria Aboukhlal. Laatstgenoemde zorgde zelf even later voor de 2-0 op aangeven van Thijs Oosting die zelf op zijn beurt AZ's derde treffer maakte na een voorzet van Maxim Gullit. Hakon Evjen krulde de volgende tegen de touwen en stelde vervolgens Taabouni in staat om zijn tweede te maken. Nog voor de rust wist Ralf Seuntjens, die kort hierna uitviel met een zware blessure, de Doetinchemse eer te redden.

In de tweede helft kwam De Graafschap nog iets dichterbij door een treffer van Elmo Lieftink, maar Tijani Reijnders wist met een schot van buiten de zestien de 6-2 te maken. Nadat Evjen zijn tweede gele kaart had gezien en Jong AZ dus met tien man verder moet komt De Graafschap nog eenmaal dichterbij via Daryl van Mieghem, maar Jong AZ weet net zo snel weer te antwoorden met de tweede treffer van Aboukhlal.

Jong AZ - De Graafschap 7-3 (5-1)
13. Taabouni 1-0
21. Aboukhlal 2-0
29. Oosting 3-0
38. Evjen 4-0
41. Taabouni 5-0
44. Seuntjens 5-1
50. Lieftink 5-2
71. Reijnders 6-2
78. Van Mieghem 6-3
80. Aboukhlal 7-3