ALKMAAR - Jong AZ heeft maandagavond het thuisduel tegen FC Twente met 1-2 verloren. De Tukkers kwamen in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft had de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk het betere van het spel, maar kwamen de gasten tegen de verhouding in op 0-2. De aansluitingstreffer van topscorer Ferdy Druijf kwam te laat om het tij nog te doen keren.

Na een rommelige openingsfase kreeg de thuisploeg de eerste kansen en moest Twente-keeper Drommel redden op een inzet van Jelle Duin. Vlak hierop schoot Jeremy Helmer, die zijn rentree maakte na lang blessureleed, de bal over. Aan de andere kant liet ook keeper Roggeveen zich gelden met een puike redding op een poging van Espinosa. Vlak voor de rust kreeg Jong AZ volkomen onnodig een tegentreffer te incasseren toen Justin Bakker de fout in ging en Tom Boere op aangeven van Cantalapiedra kon profiteren.

Met het inbrengen van Goudmijn en Dekker die na een uur spelen Weigelt en Helmer kwamen vervangen, kreeg Jong AZ weer mogelijkheden, maar het was uitgerekend FC Twente dat scoorde via Matthew Smith. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Druijf loon naar werken toen hij een voorzet van Dekker binnen kopte, maar dichterbij kon men niet komen, waardoor de Alkmaarse beloftenploeg in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie blijft.

Jong AZ - FC Twente 1-2 (0-1)