WIJDEWORMER - Jong AZ is sinds maandagavond geen hekkensluiter meer van de Keuken Kampioen Divisie. Door doelpunten van Ondrej Mihalik en Kenzo Goudmijn won de ploeg met 2-1 van SC Cambuur.

Door dit resultaat maakt Jong AZ een behoorlijke sprong aangezien er nu drie ploegen onder het team van de trainers Koen Stam en Michel Vonk staan. Het duel tegen de Friezen begon al zeer voortvarend want reeds na vier minuten kon Mihalik de score openen op een spatzuivere voorzet van Mees Hoedemakers. De gasten werden eenmaal echt gevaarlijk maar keeper Jasper Schendelaar tikte de vrije trap van Maulun uit de kruising. Op slag van rust was Goudmijn met een knappe solo verantwoordelijk voor de 2-0.

Na de pauze werd het spannend voor de thuisploeg daar Cambuur steeds meer druk naar voren gaf. Schendelaar ontpopte zich echter tot uitblinker door keer op keer de Friezen van het scoren te houden. In de uiterste slotfase moest hij uiteindelijk wel capituleren bij een strafschop van Van Kippersluis, maar dit bracht de overwinning niet meer in gevaar.Komende vrijdag komt Jong AZ opnieuw in actie als men op bezoek gaat bij Almere City FC.

Jong AZ - SC Cambuur 2-1 (2-0)
4. Mihalik 1-0|
45. Goudmijn 2-0|
90. Van Kippersluis (pen.) 2-1