ALKMAAR - Jong AZ speelt vanavond tegen het in zwaar weer verkerende NAC Breda. Het team van Maarten Martens, onlangs verkozen tot beste trainer van de eerste periode in de Eerste Divisie, staat weliswaar niet meer bovenaan, maar staat nog altijd op de keurige gedeeld derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie samen met FC Volendam. Fedde de Jong en Maxim Dekker, die de afgelopen weken speelden voor respectievelijk Oranje onder 19 en Oranje onder 18, sluiten weer aan bij de wedstrijdselectie van Jong AZ.

De tegenstander van Jong AZ heet NAC Breda, dat dramatisch aan het Eerste Divisie Seizoen 2021/2022 is begonnen. De trouwe supporters van NAC en trainer Edwin de Graaf zouden de seizoensstart anders hebben voorgesteld. De club uit Breda, waar het vaker onrustig is dan rustig, staat twee na laatste, wat te laag is voor een club van het formaat van NAC. Voor de jongelingen van AZ wordt het een leerzame ervaring om in het Rat Verlegh stadion te spelen, dat naar verwachting goed gevuld zal zijn voor een ‘avondje NAC’.

Het vlaggenschip van AZ mag twee dagen later FC Utrecht ontvangen in het eigen AFAS Stadion. De mannen van Pascal Jansen trappen op zondag om 12:15 uur af tegen de domstedelingen. FC Utrecht wist het vorige eredivisieduel verrassend met 0-1 te winnen van Ajax, al werd die wedstrijd inmiddels alweer twee weken geleden gespeeld in verband met de WK-kwalificatiewedstrijden.

AZ is door de recente overwinningen op Cambuur (1-3) en Go Ahead Eagles (5-0) opgeklommen naar de 12e plaats en zal de stijgende lijn willen doorzetten tegen Utrecht. De selectie van René Hake, die onder meer oud-AZ spelers Adam Maher en Joris van Overeem herbergt, presteert echter constanter dan AZ sinds het begin van het Eredivisieseizoen. FC Utrecht won de 3 laatstgespeelde wedstrijden en staat derde op de ranglijst.

Voor zowel Jong AZ als AZ 1 staan er dus maar al te mooie, maar pittige duels op het programma dit weekend. SportyTrader’s toto tips, toto voorspellingen, overzicht van beste bookmakers en informatie over iedere bookmaker bonus , kunnen nuttig zijn voor de liefhebbers die graag de eredivisie voorspellen, of andere competities voorspellen zoals de Keuken Kampioen Divisie.

Programma Jong AZ en AZ

- Vrijdag 15 oktober 2021, 20:00 uur
NAC Breda - Jong AZ (Keuken Kampioen Divisie)

- Zondag 17 oktober 2021, 12:15 uur
AZ-FC Utrecht (Eredivisie)