ZAANSTAD - Met een overtuigende zege op koploper Go Ahead Eagles heeft Jong AZ vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Voor de ploeg van de trainers Koen Stam en Michel Vonk werd de toon gezet door spits Ferdy Druijf die in de eerste helft tweemaal wist te scoren vanaf de strafschopstip.

De eerste strafschop viel al na vijf minuten toen Bosz een overtreding maakte op Reijnders en Druijf vanaf elf meter feilloos raak schoot. Deze voorsprong duurde tot halverwege de eerste helft toen Verheydt na een corner de gelijkmaker produceerde. Toch ging Jong AZ met een voorsprong rusten toen Druijf gevloerd werd door voormalig AZ-keeper Verhulst. Laatstgenoemde werd vervolgens voor een tweede keer vanaf de stip gepasseerd door Druijf.

De voorsprong gaf vertrouwen want Jong AZ was ook na de rust sterk op dreef met een drietal mogelijkheden op rij en bij de vierde kans was het raak toen aanvoerder Jacobs binnen kopte op een voorzet van Wijndal. Binnen vijf minuten was de spanning echter al weer terug toen Van der Venne de aansluitingstreffer maakte. Het offensief van de Deventer ploeg bleef echter uit mede dankzij een sterk verdedigingsblok aan AZ-kant. Vier dagen na de nederlaag tegen Jong Ajax was Koen Stam dan ook een tevreden man. 'Vanavond zagen wij het Jong AZ waar naar wij op zoek zijn', meldt hij op de website van AZ.

Jong AZ - Go Ahead Eagles 3-2 (2-1)
6. Ferdy Druijf 1-0 (pen.)
22.Thomas Verheydt 1-1
38. Ferdy Druijf 2-1 (pen.)
53. Jamie Jacobs 3-1
56. Richard van der Venne 3-2