ZAANSTAD - Een prachtige volley van Jeremy Helmer heeft Jong AZ vrijdagavond de winst bezorgd op de nummer twee in de stand, Sparta. Het beloftenteam van Koen Stam en Michel Vonk wist op deze wijze dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie toch nog goed af te sluiten.

Helmer had in de negende minuut ok al de score geopend na aangeven van Church, maar acht minuten later had Lars Veldwijk Sparta alweer op gelijke hoogte gebracht. Veldwijk kreeg hierna nog twee grote kansen, maar eerst stuitte hij op keeper Schendelaar om vervolgens op de paal te mikken. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Tijani Reijnders een mooie solo net zo fraai wist af te ronden.

De 2-1 was ook de ruststand, maar daar kwam snel verandering in toen Veldwijk al na twee minuten raak kopte.Er ontstond een open wedstrijd die uiteindelijk twintig minuten voor tijd beslist werd door de gave volley van Helmer die na goed voorbereidend werk van Savastano het seizoen voor Jong AZ positief afsloot.