ZAANSTAD - Jong AZ gaat de feestdagen in als hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Op de laatste speeldag van 2018 verloor de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk in eigen huis met 1-2 van FC Eindhoven.

In een druilerig Zaanstad begon de thuisploeg weliswaar voortvarend toen het al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Ferdy Druijf liet zijn veertiende treffer van het seizoen aantekenen na goed voorbereidend werk van Jeremy Helmer. Binnen twintig minuten stond men echter alweer op achterstand door doelpunten van Marcelo Lopes en Alvin Daniëls. Jong AZ liet vervolgens een unieke kans liggen om op gelijke hoogte te komen toen Druijf een strafschop miste.

Nadien krijgt Jong AZ wel wat kansen via Helmer, Druijf en Mihalik en schiet Bourard in de slotfase namens de gasten op de lat, maar komt er in de stand geen verandering meer.

Jong AZ hervat de competitie op 13 januari met een uitduel bij Jong FC Utrecht.

Jong AZ - FC Eindhoven 1-2 (1-2)