DOETINCHEM - Jong AZ heeft vrijdagavond met hangen en wurgen een punt overgehouden aan het uitduel bij De Graafschap. De ploeg van Maarten Martens hield ondanks de druk van de thuisploeg stand op De Vijverberg: 0-0.

In een matige eerste helft was de thuisploeg al de betere ploeg, maar keeper Westerveld wist een poging van Schuurman onschadelijk te maken en Hendriks kopte op de lat. De AZ-beloften kwamen er sporadisch uit en dit leverde een kansje op voor Kewal wiens schot richting miste.

Na de rust werd de Doetinchemse druk nog heviger, maar Westerveld keepte een prima wedstrijd en wist al snel een kopbal van Korte onschadelijk te maken, met wat hulp van de paal. Ook Van Heertum kreeg de bal niet langs de doelman. In de omschakeling was Jong AZ zelfs nog even gevaarlijk via invaller Allouch en Franken, maar ook de goalie van de thuisploeg, Jurjus, stond paraat. In de slotfase kwam Jong AZ vervolgens nog tweemaal goed weg toen eerst fortes de kruising raakte en opnieuw Westerveld invaller Gravenberch van het scoren afhield.