DEVENTER - Jong AZ heeft vrijdag een knap punt behaald op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk keek lang tegen een achterstand aan, maar Richard Sedlacek wist een punt te redden voor de AZ-beloften.

Jong AZ was ook zeker niet de mindere van de thuisploeg maar stuitte een aantal malen op voormalig AZ-doelman Hobie Verhulst. Via Jeroen Veldmate, die raak kopte uit een voorzet, was het bij Go Ahead Eagles wel gelijk raak.

In de tweede helft bleken de kansen schaar, maar gaandeweg trok Jong AZ het initiatief naar zich toe en werd daar tien minuten voor tijd voor beloond toen Sedlacek toesloeg na een knappe pass van Tijani Reijnders: 1-1. Het was in de slotfase met name aan beide keepers, Verhulst en Rody de Boer, te danken dat het hier ook bij bleef.