WIJDEWORMER - In de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ weer een sprongetje omhoog gemaakt na een 3-2 zege op Jong FC Utrecht.

De Alkmaarse beloftenploeg speelde op het AFAS-trainingscomplex met rouwbanden vanwege het overlijden van Ed Nagtegaal (74). De Bergenaar was sinds 1994 teammanager bij diverse jeugdteams waaronder Jong AZ.

Jong AZ begon sterker, maar kwam na een half uur wel op achterstand na een overtreding van Kenzo Goudmijn. Jeredy Hilterman zorgde vanaf de strafschopstip voor de 0-1. Binnen twee minuten kwam de thuisploeg met een antwoord toen Hakon Evjen na een combinatie met Goudmijn gelijk maakte. Nog voor de rust wist Mo Taabouni vanuit de rebound de thuisploeg op voorsprong te brengen.

Met nog een ruim kwartier op de klok maakte Hilterman zijn tweede treffer en was het weer gelijk, maar binnen vier minuten was er een hernieuwde voorsprong voor Jong AZ. Goudmijn krulde de bal knap binnen en deze voorsprong gaf de ploeg van Michel Vonk niet meer uit handen.