WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior verloren. Op het AFAS-trainingscomplex ging de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk met 1-2 onderuit.

In een leuke openingsfase zijn er kansen over en weer waarbij de beste mogelijkheden wel voor de thuisploeg zijn. Zo schiet Savastano hard op de lat en gaat een poging van Sugawara voorlangs. Vervolgens laat ook Excelsior zich gelden met twee schoten van Fortes waarvan er een goed gekeerd wordt door keeper De Boer. De goalie is even later echter evenwel kansloos op een inzet van Thomas Verhaar. Aangezien Gudmundsson de bal even later ook niet langs keeper Damen krijgt gaat men met 0-1 rusten waar Jong AZ eigenlijk al tweemaal had moeten scoren.

Ook in de tweede helft krijgt Jong AZ een lesje in effectiviteit van de Rotterdammers want waar de thuisploeg wederom het meeste balbezit heeft slaat Jeffry Fortes toe door een voorzet van zwarts raak te koppen. De thuisploeg mag er nog even in geloven als de bal na een overtreding van Fischer op de stip gaat en Gudmundsson de 1-2 laat aantekenen, maar nadat Druijf de laatste kans voorlangs schiet moeten de AZ-ers zich schikken in een nederlaag waar er zeker meer had in gezeten.

Jong AZ - Excelsior 1-2 (0-1)
31. Verhaar 0-1
64. Fortes 0-2
69. Gudmundsson (pen.) 1-2


Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Bakker, Savastano; Reijnders, Gudmundsson, Goudmijn (70. P. Koopmeiners); Sugawara (60. Margaret), Druijf, Taabouni (70. Oosting).