KERKRADE - Met liefst vijf debutanten heeft een piepjong beloftenelftal van AZ de verre uitwedstrijd bij Roda JC verloren. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Mede vanwege de belangrijke wedstrijd in de kwartfinale van de Youth League komende woensdag tussen AZ en Real Madrid werden bij Jong AZ de nodige spelers gespaard. Het piepjonge elftal van coach Maarten Martens had het moeilijk in Limburg. Keeper Daniël Deen werd tweemaal gered door de lat bij pogingen Röseler, maar moest vlak voor rust toch capituleren bij een inzet van Postema.

Met één basisdebutant en vier invallers die hun betaald voetbal debuut in de tweede helft maakten was het voor Jong AZ ook na de rust lastig al kwam men nu wel wat beter voor de dag met mogelijkheden via o.a. Reverson en Kalisvaart en de debutanten Egoh en Smits. In de slotminutt viel de treffer echter aan de andere kant via invaller Limbombe: 2-0.