EINDHOVEN - Jong AZ heeft zaterdagavond het uitduel bij Jong PSV met 3-1 verloren. In een wedstrijd waarin beide teams vele jeugdinternationals moesten missen maakten de 16-jarige Mohamed Taabouni en Thijs Oosting (18) namens AZ hun debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

De beide trainers van Jong AZ, Koen Stam en Michel Vonk, koneden deze avond bijvoorbeeld niet beschikken over Jasper Schendelaar, Tijani Reijnders, Owen Wijndal, Kenzo Goudmijn, Peer Koopmeiners, Mees Bakker en topscorer Ferdy Druijf. In een gelijk opgaande, maar matige eerste helft waren de kansen op één hand te tellen, maar toch kwam de thuisploeg op voorsprong door een rake kopbal van Bart Ramselaar.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen de Argentijn Maximilian Romero die score verdubbelde. Met nog twee minuten op de klok kwam de spanning even terug toen invaller Oosting de aansluitingstreffer maakte, maar opnieuw Romero bepaalde de eindstand op 3-1.

Jong PSV - Jong AZ 3-1 (1-0)
33. Ramselaar 1-0
51. Romero 2-0
88. Oosting 2-1
90. Romero 3-1

Opstelling Jong PSV: Yanick van Osch; Baggio Wallenburg, Jordan Teze, Maxime Soulas, Bertalan Kun (77. Steven Theunissen); Dante Rigo, Laros Duarte, Bart Ramselaar; Ramon Pascal Lundqvist (85. Lennerd Daneels), Maximiliano Romero, Matthias Verreth (59. Zakaria Aboukhlal).

Opstelling Jong AZ: Joey Roggeveen; Richard Sedlacek, Joerie Church (58. Joey Jacobs), Justin Bakker, Mauro Savastano; Mohamed Taabouni, Joris Kramer, Jamie Jacobs (46. Des Kunst); Mees Kaandorp (77. Thijs Oosting), Jelle Duin, Vince Gino Dekker.