OSS - Jong AZ heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen TOP Oss met het kleinst mogelijke verschil verloren. In Brabant ging de ploeg van trainer Maarten Martens met 1-0 onderuit.

De AZ-beloften konden daarmee de goede wedstrijd van afgelopen vrijdag teegn VVV-Venlo (2-0 winst) geen passend vervolg geven. Het elftal van Martens was ten opzichte van dat duel ook op meerdere plaatsen gewijzigd. TOP Oss was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Nadatkeeper Beau Reus al moest redden op een inzet van Margaritha, bolgden er mogelijkheden voor Kaak, Guezen en Sanchez.

Na de rust was er meer dreiging van Jong AZ ondermeer via Dekker, Taabouni en Sedlacek. Halverwege de tweede helft kwam TOP Oss echter op voorsprong via de toch al in vorm zijnde Kaj tejan die in de diepte werd aangespeeld en Reus verschalkte. Er volgde een slotoffensief van de gasten, maar keeper Alblas redde op een inzet van Taabouni en ook De Jong en Oosting hadden het vizier niet op scherp waardoor het bij 1-0 bleef.