ZAANSTAD - In de Keuken Kampioen Divisie bleken de beloften van AZ vrijdagavond een maatje te klein voor RKC Waalwijk. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk stond bij rust al op een kansloze 0-3 achterstand, herstelde zich iets in de tweee helft, maar moest uiteindelijk een 2-4 nederlaag incasseren.

De Brabanders waren vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg en drukten dat dus ook uit in de cijfers. Na een kleine tien minuten kapte Hansson fraai naar binnen om doeltreffend uit te halen. Twintig minuten later werd keeper De Boer voor een tweede maal gepasseerd door een schot van Seys en nog voor de rust betekende een bekeken schuiver van Mulder de 0-3 voor de ploeg van trainer Fred Grim.

Door een mooie vrije trap van Tijani Reijnders kwam Jong AZ even terug in de wedstrijd, maar alle hoop leek vervlogen toen een domme actie van Bergsma diens tweede gele kaart betekende. In de slotfase wist eerst voormalig AZ-er Stijn Spierings te scoren alvorens Mihalik de eindstand op 2-4 bepaalde.

Jong AZ - RKC Waalwijk 2-4 (0-3)
9. Hansson 0-1