KERKRADE - Jong AZ heeft aan de verre uitwedstrijd bij Roda JC een punt overgehouden. In Kerkrade wist de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam onder regenachtige omstandigheden met 2-2 gelijk te spelen.

Nadat de openingsfase voor de thuisploeg was werd de score na een half uur geopend door Richard Sedláček die een voorzet van Félix Correia op waarde wist te schatten. De 0-1 bleek tevens de ruststand.

Jong AZ vergat vervolgens de wedstrijd te beslissen aangezien men kansen genoeg kreeg en vanuit het niets wisten de Limburgers de wedstrijd te keren. Binnen vijf minuten brachten Yann Bisseck en Jordy Croux de thuisploeg op voorsprong. Deze was echter van korte duur want vijf minuten later was Correia opnieuw de aangever met nu Thijs Oosting als afmaker: 2-2. Het was vervolgens aan keeper Jasper Schendelaar te danken dat deze stand ook tot het laatste fluitsignaal bleef staan.