WIJDEWORMER - Op een winderig AFAS-trainingscomplex heeft Jong AZ een gevoelige nederlaag geleden tegen FC Eindhoven. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk was feitelijk bij de rust al kansloos.

De gasten begonnen al stormachtig toen keeper Rody de Boer al na 40 seconden werd verrast door Regino Cecilia. Nog binnen het kwartier haalde Samy Bourard van grote afstand uit en weer twintig minuten later mocht Cecoilia zijn tweede maken vanaf de strafschopstip. Eveneens vanuit een penalty gaf Ferdy Druijf de AZ-beloften weer wat hoop, maar nog voor de rust had Justin Ogenia de marge alweer op drie gebracht.

Tien minuten voor tijd wist Thijs Oosting de stand nog wel op 2-4 te brengen, maar daar bleef het bij waardoor Jong AZ opeen vijftiende plaats blijft staan in de Keuken Kampioen Divisie.