WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer was de ploeg van Michel Vonk met 2-1 te sterk voor Excelsior.


Op de dag dat bekend werd dat de Alkmaarse beloftenploeg komend seizoen onder leiding staat van voormalig AZ-speler Maarten Martens pakte men de elfde zege van het seizoen waardoor men klom naar de zestiende plaats. Excelsior dat theoretisch nog een minieme kans had op deelname aan de play-offs zal volgende week het seizoen in eigen huis afsluiten.

De Kralingers begonnen beter aan het duel. Nadat Zwarts al in de eerste minuut een waarschuwing afvuurde die net langs de verkeerde kant van de paal ging wist topscorer Elias Mar Omarsson even later de score wel te openen. Jong AZ had snel de orde hersteld toen Jelle Duin het eindpunt was van een knappe aanval. Duin zorgde op slag van rust vanaf de strafschopstip ook voorde 2-1 nadat Barasi was gevloerd.

Jong AZ hield in de tweede helft eenvoudig stand en kreeg zelfs kansen op meer via invaller Poku en Taabouni. Na een rode kaart voor Julian Baas kregen de gasten met tien man nog wel een goede kans, doch Beau Reus wist de poging van Omarsson te keren.